Opinions

El llibre TORNAR A CREURE EN DOS DIES de l'autor Jaume Clavé, el millor llibre que he llegit després de La Bíblia.  (Silveri Garrell)

Tornar A Creure En Dos Dies

El meu amic Jaume Clavé m'ha enviat el seu llibre TORNAR A CREURE EN DOS DIES. Gràcies Jaume. És una enciclopèdia de l'espiritualitat i del coneixement cristià. Parla dels defectes de l'Església actual i del que hauria de ser l'Església més enciclopèdica en alguns temes en els quals ens avantatgen els protestants i fins i tot els mateixos musulmans. Especialment el capítol de "sexe i confessió" se l'haurien de llegir molts bisbes i posar les idees ben clares al respecte per donar al sagrament penitencial el valor exacte que mereix.

Diu també que avui dia ja no es parla en les trones católiques dels àngels i dels dimonis, i és una llàstima perquè s'està retallant l'Evangeli en unes materies bàsiques i elementals que són irrenunciables per educar cristianament als nens i als que ja no són tan nens. El llibre barreja espiritualitat amb ciència que és la millor manera pràctica de trobar respostes a les preguntes controvertides de l'actualitat més mediàtica.

És un llibre ideal per llegir i comentar en reunions de catequesi d'adults a fi d'aclarir idees sobre la Fe Catòlica en el món actual.  No hi podien mancar en un llibre de l'escriptor Jaume Clavé els planetes del sistema solar i alguns descobriments astrals especialment de Mart que fan pensar, detalls que poden enriquir el missatge evangèlic en quant a l'existència dels àngels i dels dimonis.

El llibre conté bona part dels significats de les arrels gramaticals de certes paraules emprades en l'espiritualitat, el coneixement de la Filologia Arrelera de la qual en Jaume Clavé és un gran mestre. 

Silveri Garrell

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaume Clavé: "La fe que vàrem abandonar, ara, al cap d'uns anys, torna a resplendir"


Jaume Clavé i Cinca (Sanaüja, 1947) ha publicat el llibre "Tornar a creure en dos dies" (Nord-est llibres)

El llibre no pot ser més explícit. Si parla de tornar a creure, de tornar, és que ja s'havia fet en alguna ocasió. Molts van perdre la fe però ara tornen. Per què? El Jaume m'ha explicat que, després de 40 anys de desert espiritual, ara és l'hora de la tornada, de tornar a creure i, si fa falta, de tornar a creure en dos dies. La gent és lliure de fer-ho o no, però la proposta del Jaume en aquest llibre, és de tornar-hi, tornar a l'Església per la mateixa porta d'on es va marxar.

Alguns ja han tornat. Ho veiem en persones que ara tenen entre 40 i 70 anys que, després d'anys d'abandonar la pràctica religiosa, tornen entusiasmats a celebrar i a practicar la fe que de petits els havien ensenyat. Troben el recer adequat en aquell lloc que van abandonar: l'Església. Curiosament l'Església, malgrat els defectes que pugui tenir i hagi tingut al llarg de la història.

Per tant, a qui pot interessar un llibre com aquest? En primer lloc a aquells que fa molts anys van perdre la fe i ara estan en recerca. Potser aquest llibre els pot donar algunes claus per tornar a creure si ho desitgen. En segon lloc, pot interessar a aquelles persones que els interessa la fe catòlica en profunditat. El Jaume aborda temes d'actualitat com la confessió i la sexualitat o altres temes centrals de la fe: la divinitat de Jesús, en la resurrecció, la pregària, etc. I en tercer lloc pot interessar als amics i coneguts del Jaume, que poden veure-hi molt d'experiència i de saber en aquest volum, un llibre que els pot ajudar a reflexionar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada